Kurs i naturens nyttoväxter

kurs i naturens nyttoväxter 2

Vill du botanisera dig fram i naturens rikedom och lära känna osårbarhetsörten, kungen av kisel och njurens kurläkare?

Välkomna att kliva in i den inspirerande växtvärlden och lär er hur ni kan använda vilda växter som mat och medicin. Jag redogör om örternas värdefulla innehåll, dess egenskaper och inverkan på människokroppen samt olika funktioner i ekosystemet. Ni får även lära er hur de kan användas i husapoteket, vilka växter som stödjer olika organ, hur man gör terapeutiska teér och tinkturer samt hur ett örtapotek kan se ut.

En vandring & föreläsning för dig som är intresserad av:

  • öka förståelsen och omsorgen om oss själva, planeten vi bor på och få en återknytande kontakt till naturen
  • nordiska nyttoväxter som föda och medicin
  • använda, skörda, torka & bevara växter (tinkturer, terapeutiska teér, växtoljor etc)
  • olika medicinska användningsområden för husapoteket
  • kulinariska tips (gröna vilda smoothies, råa desserter, fermenterat, ogräsmat)

Även flertalet kultiverade växterna för parker och trädgårdar berörs då dessa erbjuder ett mångfacetterat värde i form av skönhet, pollinering, redskapsmaterial, mat, medicin samt övriga nyttoområden.

Smoothie Verkstad.

För en extra timme och hundralapp får Ni en inblick i hur vi kan tillgodogöra oss växternas nyttigheter via kosten.  Smoothies, desserter och andra kulinariska anrättningar presenteras.

Boka.

Grupper om minst 10 personer bokas via angelinanaturalis@gmail.com eller på telefon. En vildväxtvandring tar ca 2,5 timmar och täcker många allmännyttiga och vanligt förekommande växter. Kostnad 300 :- per person. Jag reser inom hela norden.

Växtvandring med Angelina Naturalis, utbildad ekologisk trädgårdsmästare, bakgrund med studier inom fjällbotanik, certifierad inom permakultur samt mångårig erfarenhet av naturlig, växtbaserad föda.  Diplomerad läkeörtspedagog (fytokemi), studier i eteriska växtoljor samt vild grön kock.

”Jag älskar att leda människor ut i naturen och visa växternas rikedom som mat & medicin. Det ökar förståelsen och omsorgen om oss själva, planeten vi bor på och ger en återknytande kontakt till naturen som för mig känns essentiell för allt liv. Jag har en outtömlig fascination för allt som spirar och växer, blommor likväl som människor”.

Angelina Naturalis